Skip to main content

Online backup

Online back-up stelt je in staat om automatisch een back-up te maken via het internet. Of het nu gaat om een lokale server, een workstation of een laptop, al jouw gegevens en documenten worden veilig opgeslagen in de Cloud en kunnen gemakkelijk worden hersteld. In deze tijd waarin hackers en ransomware op de loer liggen, is het hebben van een up-to-date back-up van groot belang.

online backup

Wat is een Online backup?

Wil je jouw belangrijke gegevens veiligstellen tegen onverwachte gebeurtenissen zoals systeemstoringen, dataverlies of aanvallen van hackers? Dan is het tijd om kennis te maken met online back-up. Maar wat is online back-up eigenlijk?

Online back-up is een geavanceerde methode om automatisch een reservekopie te maken van al jouw waardevolle bestanden en documenten. Door gebruik te maken van het internet, worden jouw gegevens veilig opgeslagen in de Cloud. Of het nu gaat om de gegevens op jouw lokale server, workstation of laptop, met online back-up ben je verzekerd van een betrouwbare en veilige oplossing.

Met online back-up hoef je je geen zorgen te maken over het handmatig kopiëren van bestanden naar externe harde schijven of andere fysieke opslagmedia. Het proces verloopt volledig automatisch, waardoor je kostbare tijd bespaart. Bovendien is het herstellen van jouw gegevens een fluitje van een cent. Met slechts een paar klikken kun je jouw bestanden terughalen wanneer je ze nodig hebt.

De belangrijkste troef van online back-up is de veiligheid. Jouw gegevens worden versleuteld voordat ze worden verzonden naar de Cloud, waardoor ze beschermd zijn tegen ongeautoriseerde toegang. Dit biedt gemoedsrust, vooral in een tijdperk waarin hackers en ransomware aanvallen steeds vaker voorkomen.

Kortom, online back-up is de ideale oplossing om jouw waardevolle gegevens te beschermen. Met de eenvoudige installatie en automatische werking hoef je je geen zorgen meer te maken over het verlies van belangrijke bestanden. Investeer in online back-up en houd controle over jouw digitale leven.

Veel gestelden vragen

Hoe werkt een online backup precies en hoe verschilt het van traditionele back-upmethoden?

Een online backup werkt door het maken van kopieën van uw bestanden en gegevens en deze op te slaan op externe servers via internet. In tegenstelling tot traditionele back-upmethoden, waarbij gegevens lokaal worden bewaard, biedt een online backupdienst externe opslag voor betere bescherming tegen gegevensverlies door calamiteiten of hardwarestoringen.

Hoe veilig is mijn data bij een online backupdienst en welke maatregelen worden genomen om mijn gegevens te beschermen tegen cyberdreigingen?

De veiligheid van uw data is een cruciaal aspect bij online backups. Betrouwbare online backupdiensten maken gebruik van geavanceerde versleutelingstechnieken om uw gegevens te beschermen tijdens de overdracht en opslag. Dit omvat vaak AES-256-bit-encryptie, een robuuste standaard in de beveiligingsindustrie. Bovendien implementeren ze strenge beveiligingsmaatregelen om toegang tot uw gegevens te beperken en te controleren.

Welke soorten bestanden en gegevens kunnen worden opgeslagen bij een online backupdienst?

Bij een online backupdienst kunt u diverse bestanden en gegevens opslaan, waaronder documenten, afbeeldingen, video’s, audio, databases en andere digitale bestanden. Sommige diensten kunnen ook specifieke ondersteuning bieden voor bepaalde bestandstypen of applicaties.

Hoe zit het met de snelheid en de bandbreedtevereisten van het maken van een online backup?

De snelheid van het maken van een online backup kan variëren, afhankelijk van uw internetverbindingssnelheid en de totale omvang van de te back-uppen gegevens. In het begin kan de initiële back-up enige tijd in beslag nemen, maar daarna worden alleen incrementele wijzigingen opgeslagen, wat sneller gaat. Sommige diensten bieden ook mogelijkheden om de bandbreedte te beheren, zodat de back-up niet te veel van uw internetverbinding vraagt.

Wat gebeurt er als ik per ongeluk gegevens verwijder en deze later wil herstellen via de online backup?

Wanneer u per ongeluk gegevens verwijdert en deze later wilt herstellen via de online backup, kunt u vaak gebruikmaken van de “versiegeschiedenis” of “prullenbak” functionaliteit, afhankelijk van de dienst. Deze functie stelt u in staat om eerdere versies van bestanden te herstellen of verwijderde bestanden terug te halen binnen een bepaalde periode, vaak aangeduid als de bewaartermijn. Het is echter essentieel om te begrijpen hoe lang uw online backupdienst deze gegevens bewaart, omdat dit kan variëren tussen verschillende providers.